Slovenië

Sneeuwhoogte Slovenië

Wintersport in Slovenië

Skivakantie in Kranjska Gora Het beste wat Slovenië te bieden heeft!

Slovenië is zeker niet het eerste land waar je aan denkt als je een wintersportbestemming zoekt. De Sloveense wintersportgebieden zijn echter volop in ontwikkeling en de sneeuw en weersomstandigeheden zijn vaak fantastisch, ondanks de relatieve lage ligging van de skipistes. Een wintersport in Slovenië wordt vaak gecombineerd met een Wellness-arrangement.

Het meest bekende wintersportgebied in Slovenië is Kranjska Gora, waar ook jaarlijks de wereldbeker slalom en reuzenslalom voor mannen wordt gehouden. De vrouwenslalom heeft ook een wereldbeker-adres in Slovenië: in skigebied Maribor Pohorje.

Naast deze twee bekende skigebieden zijn de populaire wintersportbestemmingen in Slovenië: skigebied Kobla, Krvavec,Pokljuka, Logarska dolina, Rogla, Kanin, Cerkno en Vogel. Deze skigebieden zijn over het algemeen laag gelegen, maar wel sneeuwzeker. Omdat de skigebieden relatief dicht bij elkaar liggen, is het ook mogelijk om een skipas te nemen voor alle skigebieden van Slovenië.

Doordat Slovenië een Schengenland is, is het er vrij gemakkelijk reizen en betalen. Koop wel een wegenvignet als je met de auto naar Slovenië afreist. De wegen zijn erg goed in Slovenië, en alles wordt netjes in het Sloveens, Duits en Engels aangegeven. Je kunt dit vignet vanaf zo'n 100km voor de Sloveense grens bij tankstations kopen. Kosten: 15 euro.

Ook vlieg-wintersportvakantie is mogelijk. Je vliegt in dat geval meestal op Ljubljana. Een fly-drive is in dat geval vaak populair. De prijzen liggen hier uiteraard erg laag vergeleken met de Alpenlanden. Ook de etens- en verblijfskosten liggen zo'n 20%-30% lager dan in de andere wintersportlanden.