Sneeuwhoogte dal berg
Laax - -


Weersvoorspelling mn mx wnd
Source: MeteoVista

lengte van de pistes km
  blauwe piste 65km
  rode piste 70km
  zwarte piste 85km
  pistes totaal 220km


loipen lengte
  loipen lengte 60km


skiliften aantal
  sleeplift 8
  stoeltjeslift 8
  cabinelift 11
  skiliften totaal 27
  skiliften geopend


 > Graubünden
Laax (1100 meter)

Sneeuwhoogte Laax

Suggesties Heb je een nieuwtje over Laax of wil je iets toevoegen of verbeteren ? Laat het ons weten!

Wintersport in Laax

In het Vorderrheintal, in Graubünden is Laax het hoofddorp in het Slikgebied van Flims-Laax-Falera. Slechts een paar kilometer gelegen van Flims is Laax eigenlijk toch wel het kloppende hart van dit gebied. Letterlijk en figuurlijk, want het licht tussen Flims en Falera in. Laax is vooral erg populair bij de snowboarders. Meermalen worden hier ook NK's,EK's of wereldbekers snowboarden gehouden. Doordat de grootste hotels en appartementencomplexen aan een meer net buiten het dorp liggen heeft het dorpscentrum zijn charme behouden.

Piste-informatie Flims-Laax-Falera - Laax

Heel prettig is dat nagenoeg het hele skigebied bereikbaar is vanuit alle dorpjes. De grote skiliften uit de dorpscentra voeren tot middenin de ernorme sneeuwvelden. Beginners vinden de beste gebieden bij Nagens en op Crap Sogn Gion. Het gehele skigebied biedt ruimschoots voldoende mogelijkheden voor de gemiddelde skiër. Met name het deel rond de Crap Sogn Gion biedt veel uitdagingen. De echte cracks moeten in dit gebied iets beter zoeken, maar er zijn zeker wel uitdagingen te vinden. Bijvoorbeeld onder de lift naar de Crap Sogn Gion en op de achterzijde van de Vorab.

Après-ski in Laax

Het nachtleven in Laax centreert zich net als de accomodatie net buiten het oude centrum langs de Crap Sogn Gion gondel. De apres-ski en discotheken in Laax zijn top! Veel middelgrote steden hebben niet zulke leuke apres-ski! Vooral de jongeren genieten van de vele activeit in de avond. Een van de toppers is de Camona. De grote groepen snowboarders in Laax trekken vooral naar de Crap bar en Granite Bar.

Snowboarden in Laax

Films Laax Falera maakt snowboarders zeker blij. Er is een permanent boarderpark, een mini boardercross voor de kleintjeshalfpipes (waaronder een monster halfpipe op de Crap Sogn Gion) en een boardercross en monsterpipe op de Vorab (6 meter hoog en 140 meter lang!!). Genoeg te doen dus!

Skischolen en skiverhuur in Laax

In het groter gebied zijn 4 skischolen met 400 skileraren in totaal.

Laax Score
53 beoordelingen

Algemene indruk
8.6
Kindvriendelijk
8.9
Restaurants
8.5
Skischolen
8.7
Après-ski
8.5Pistekaart Laax

Pistekaart Flims-Laax-Falera

wintersport Laax

Laax