Sneeuwhoogte dal berg
Fiescheralp - -


Weersvoorspelling mn mx wnd
Source: MeteoVista

lengte van de pistes km
  blauwe piste 98km
  rode piste 148km
  zwarte piste 46km
  pistes totaal 292km


loipen lengte
  loipen lengte 121km


skiliften aantal
  sleeplift 42
  stoeltjeslift 12
  cabinelift 12
  skiliften totaal 66
  skiliften geopend


 > Wallis (Valais)
Fiescheralp (1090 meter)

Sneeuwhoogte Fiescheralp

Suggesties Heb je een nieuwtje over Fiescheralp of wil je iets toevoegen of verbeteren ? Laat het ons weten!

Wintersport in Fiescheralp

Fiescheralp is een van de drie hoofddelen van het Aletschgebied in Wallis. De skiregio bevat daarnaast ook de bekende Bettmeralp en Riederalp. Fiescheralp (bij het dorpje Fiesch) heeft een klein eigen skigebied, van rond de 40 km pistes, maar de lange tochten maak je helemaal tot aan de Riederalp en Bettmeralp (en de bijbehorende Aletschgletscher). Dit groter gebied is uitgestrekt van benedern in Fiesch, rond de 1000 meterb tot de 'Eggishorn', die bijna 3000 meter hoogt. Van de drie delen van het Aletschgebied i de Fiescheralp duidelijk het minst massaal. Wil je een rustige uitvalsbasis naar dit heerlijke skigebied? Dan zit je rond de Fiescheralp helemaal goed!

Piste-informatie Aletschgebied - Fiescheralp

het Aletschgebied biedt een grote varieteit aan pistes voor elk niveau skiier of snowboarder. In het geval van de kleine skigebieden van Bellwald, Brig, Goms/Oberwald,Ernen en Binn is dit vaak een bescheiden skigebied met een aantal liftjes, met vooral rode pistes. De Blatten-Belalp heeft voor elke niveau skipistes (blauw/rood/zwart) rond de 20 km en is dus het meest divers. De Riederalp-Bettmeralp-Fiescheralp heeft meer als 100km pistes die vooral blauw en rood zijn. De enorm uitdagende zwarte pistes rond de Blatten-Belalp en de Aletschgletsjer (Riederalp-Bettmeralp-Fiescheralp) maken het gebied geliefd bij ervaren wintersporters.

Après-ski in Fiescheralp

De apres-ski in Fiescheralp is beperkt tot de leuke restaurantjes in het dorp en een paar leuke terassen gelijk bij de gondel boven op de berg. Naast skiien, snowboarden en langlaufen kun je hier echter ook spannende dingen zoals bijvoorbeeld deltavliegen!

Snowboarden in Fiescheralp

Het gebied biedt een grote varieteit aan Snowboardmogelijkheden. Met 3 verschillende funparks, 2 boardercrosses 4 (!) halfpipes en 2 quarterpipes heeft de snowboarder genoeg freestyle mogelijkheden. Omdat deze faciliteiten over de verschillende deel-skigebieden zijn verdeeld, raden wij snowboarders echter vooral de pistes rondom de Riederalp-Bettmeralp-Fiescheralp aan, waar het leeuwendeel van deze faciliteiten te vinden is!

Skischolen en skiverhuur in Fiescheralp

De Schneesportschule Fiesch (schneesport-fiesch.ch) heeft ongeveer 25 eigen skmileraren, maar vormt een grote skischool met de rest van het Aletsch skigebied van ongeveer 65 skileraren. De skileraren van dit wintersportgebied geven ook les in het nederlands.

Fiescheralp Score
197 beoordelingen

Algemene indruk
8.5
Kindvriendelijk
8.3
Restaurants
8.3
Skischolen
8.3
Après-ski
7.9Pistekaart Fiescheralp

Pistekaart Aletschgebied

wintersport Fiescheralp

Fiescheralp