Sneeuwhoogte Zweden

Wintersport in Zweden

Reisverslag Branäs
Reisverslag Branäs Aan het begin van 2013 vroeg in het seizoen waren we te gast in Branäs, een klein skiresort langs de Noors-Zweedse grens.
Wintersport Bloggers Gezocht
Wintersport Bloggers Gezocht Het Mijnsneeuw-team zoekt collegas!
Reisverslag Ramundberget in Zweden
Reisverslag Ramundberget in Zweden Tijdens Pasen 2011 was Mijnsneeuw.nl te gast in Ramundberget
Reisverslag Orsa Grönklitt 2010
Reisverslag Orsa Grönklitt 2010 Orsa Grönklitt: ideale bestemming voor gezinnen met kleine kinderen in Zweden

Skiën in het land van de Vikingen? Zweden is niet zo bekend bij het grote wintersport-publiek. Maar voor wie eens een keer een totaal andere wintersport wilt meemaken, is Zweden een leuke keus. Geniet bijvoorbeeld van elke morgen een uitgebreid Smorgasbord (ontbijt) in een prachtig winterwonderlandschap.

Een Zweedse wintersportvakantie is erg gunstig geprijst, bevindt zich in de prachtige natuur, in veelal kleine gezellige skigebieden met uitstekende voorzieningen. Zoals het hoort in een land waar mannen ook met zwangerschapsverlof kunnen, zijn alle faciliteiten voor kinderopvang en -animatie perfect. Hier kun je de kids met een gerust hart een weekje vermaken!

Kleine familie-skigebieden in Zweden zijn Idre, Orsa, Säfsen, Sälen  en Vemdalen. Voor de wat meer avontuurlijke wintersport kun je terecht in het Noorden van Zweden. Daar ski je rond de Poolcirkel in de wintersportgebieden van Riksgränsen, Björkliden, Dundret en Tärnaby. Daarnaast kun je, als er genoeg sneeuw ligt, zelfs skiën of snowboarden op de Hammerbybacken, een kleine afdaling bij de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Åre tenslotte, is het absolute topskigebied van Zweden.

Naast uitstekende faciliteiten voor skiërs en snowboarders is Zweden ook een geweldige bestemming voor langlaufers. Dat blijkt wel uit de jaarlijkse beroemde Vasaloppet-langlaufwedstrijd in Sälen. Deze tocht is net zo beroemd in Zweden als de Elfstedentocht in Nederland. Ieder jaar doen er zo'n 20.000 Zweden mee!

Wintersport in Zweden, een sneeuwzekere en aparte familiebestemming!