Tsjechië

Sneeuwhoogte Tsjechië

Wintersport in Tsjechië

Snowboarden in Tsjechië Waar kun je het best snowboarden in Tsjechië

Skiën in Tsjechië zit in de lift! Met steeds meer Nederlandse wintersporters die elk jaar naar Tsjechië op skivakantie gaan, is Tsjechië een wintersportland in opkomst.

De skigebieden zijn vooral gelegen in Moravie en de Bohemen, maar het meerendeel ligt in het zogenaamde Reuzengebergte. Dit Tsjechische Reuzengebergte is gelegen in een nationaal park (Krkonose National Park). Hier vind je de bekendste skigebieden van Tsjechië: Harrachov, Pec Pod Snezkou, Cerna Hora-Janszke Lanske, Rokytnice nad Jizerou, Spicak-Zelezna Ruda en de bekendste: Spindleruv Mlyn.

Door de kleine omvang van de skigebieden, is skiland Tsjechië vooral populair als budgetbestemming voor families met kinderen. Gevorderden kunnen hier iets minder goed uit de voeten, maar vinden vooral in Spindleruv Mlyn wel een leuke bestemming.

Laat je niet ontmoedigen door de lage hoogte van de Tsjechische skigebieden. Het lijkt misschien laag met hoogtes tussen de 600-1700 meter, maar door de gunstige ligging is de sneeuwhoogte bijna het hele seizoen perfect. Kortom, Tsjechië is een leuke bestemming voor een skivakantie met het gezin, en nog goed betaalbaar ook!

Populaire skivakanties

Skivakantie Janske Lazne - 24-30 persoons vakantiehuis Sarka

Janske Lazne

24-30 persoons vakantiehuis Sarka
1 aanbieder,
vanaf 1999
Skivakantie Janske Lazne - hotel astoria

Janske Lazne

Hotel astoria
1 aanbieder,
vanaf 161