Roemenië

Sneeuwhoogte Roemenië

Wintersport in Roemenië

Wintersport met Dracula
Wintersport met Dracula Breng een bezoek aan Dracula's Kasteel

Roemenië is als vakantieland steeds meer in trek. Steeds meer plaatsen langs de kust winnen in de zomer aan populariteit bij Westerse toeristen, zoals Mamaia aan de kust van de Zwarte Zee. Ook de hoofdstad Boekarest trekt steeds meer bezoekers.

Als skivakantieland is Roemenië ook groeiende. De twee bekendste Roemeense wintersportgebieden zijn Poiane Brasov en de Prahova Valei (Valea Prahovei), beiden gelegen in de provincie Transylvanië. Met name Poiane Brasov is een populaire bestemming. Dit vanwege de nabijgelegen oude stad Brasov waar Dracula's Kasteel (Bran) te bezoeken is.

In de Prahova Vallei zijn drie verschillende skigebieden: Busteni, Predeal en Azuga. Door grote investeringen van onder andere de Roemeense staat worden deze skioorden niet alleen enorm verbeterd en uitgebreid, ze groeien ook langzaam in elkaar over.

Roemenië is een goedkoop wintersportland. Dat heeft zijn voordelen uiteraard, maar kan ook zijn nadelen hebben. De hotels zijn misschien niet altijd allemaal even luxe. Maar dat mag de pret niet drukken! De natuur is er prachtig, het is een sneeuwzeker gebied en er is genoeg te beleven op après-ski gebied!