Noorwegen

Sneeuwhoogte Noorwegen

Wintersport in Noorwegen

Reisverslag Hemsedal
Reisverslag Hemsedal Vroeg in 2013 was het Mijnsneeuw.nl team te gast in een van de top resorts van Noorwegen; Hemsedal.
Wintersport in de fjorden van Voss
Wintersport in de fjorden van Voss Begin 2011 waren we te gast in de verrassende wintersportbestemming; Voss in Noorwegen

Noorwegen is een indrukwekkend land. Zowel qua natuur als ski-oord is Noorwegen een aanrader. Steeds meer Nederlanders komen hier ook achter. Of het nu met Kerst of midden in februari is, Noorwegen heeft een wintersportsfeer die je bijna nergens anders in de wereld ziet.

De skigebieden in Noorwegen concentreren zich rondom de bekende steden Oslo, Bergen, Lillehammer en Trondheim. Maar ook in het verre Noorden zijn een aantal prachtige skigebieden te vinden.

Skiën in Noorwegen is ronduit genieten. De sneeuwhoogtes zijn altijd goed, wachttijden bij de skiliften zijn er niet. Doordat het redelijk vroeg donker wordt in het wintersportseizoen, kruip je in de avond gezellig met het hele gezin voor de open haard. En wat dacht je van een bezoekje aan de sauna na het skiën? Of een Noorse Zalm als avondeten?