Sneeuwhoogte dal berg
Valmeinier - -


Weersvoorspelling mn mx wnd
Source: MeteoVista

lengte van de pistes km
  blauwe piste 85km
  rode piste 53km
  zwarte piste 12km
  pistes totaal 150km


loipen lengte
  loipen lengte 10km


skiliften aantal
  sleeplift 15
  stoeltjeslift 17
  cabinelift 2
  skiliften totaal 34
  skiliften geopend


 > Savoie
Valmeinier (1500 meter)

Sneeuwhoogte Valmeinier

Suggesties Heb je een nieuwtje over Valmeinier of wil je iets toevoegen of verbeteren ? Laat het ons weten!

Wintersport in Valmeinier

In het zuiden van de Savoie, in de Haute Maurienne ligt het dorpje Valmeinier.Samen met Valloire vormt dit dorp een skigebied, waarbij de meeste pistes in Valloire starten. Valmeinier is een volledig autovrij dorp en bestaat uit twee verschillende niveaus; Valmeinier 1500 en Valmeinier 1800. Op 1500 meter hoogte is het 'oudere' gedeelte waar vooral de dorpsbewoners zelf wonen, en op 1800 meter hoogte is een modern skistation.

Piste-informatie Valloire-Valmeinier - Valmeinier

De meeste pistes grenzen aan Valloire, maar ook vanuit Valmeinier zijn de pistes per bus of korte rit goed te bereiken. Voor elk niveau is hier genoeg te vinden, van beginner tot gevorderden. Het gebied heeft twee internationaal gerenomeerde wedstrijdpistes met afdaling van 1000 en meer als 600 meter, waar ook de absolute gevorderden hier een uitdaging aan hebben!

Après-ski in Valmeinier

Het uitgaansleven in Valmeinier is erg gezelligen heeft een ruim aanbod aan gezellige bars en een discotheek. Door de zonnige pistes zijn de terassen van de hoogte-restaurants gedurende dag altijd erg in trek. Naast deze bars en een groot aantal restaurants zijn er ook 3 bioscopen in Valmeinier.

Snowboarden in Valmeinier

Valloire (en het aangesloten Valmeinier) is een topbestemming voor snowboarders, met 1 halfpipe, 2 quarterpipes en een prachtig funpark is het voor de boarders goed toeven hier.

Skischolen en skiverhuur in Valmeinier

Er is een grote skischool in Valmeinier, die van de ESF - waar ook genoeg engels en nederlands sprekende ski leraren zijn. (esf-valmeinier.com)

Valmeinier Score
92 beoordelingen

Algemene indruk
7.8
Kindvriendelijk
7.9
Restaurants
7.4
Skischolen
7.4
Après-ski
7.1Pistekaart Valmeinier

Pistekaart Valloire-Valmeinier

wintersport Valmeinier

Valmeinier