Sneeuwhoogte dal berg
Mégève - -


Weersvoorspelling mn mx wnd
Source: MeteoVista

lengte van de pistes km
  blauwe piste 152km
  rode piste 160km
  zwarte piste 51km
  pistes totaal 363km


loipen lengte
  loipen lengte 75km


skiliften aantal
  sleeplift 41
  stoeltjeslift 28
  cabinelift 9
  skiliften totaal 78
  skiliften geopend


 > Haute-Savoie
Mégève (1100 meter)

Sneeuwhoogte Mégève

Suggesties Heb je een nieuwtje over Mégève of wil je iets toevoegen of verbeteren ? Laat het ons weten!

Wintersport in Mégève

Mégève is het grootste en bekendste skidorp in Evasion Mont Blanc. Er wordt wel eens gezegd dat Mégève een wintersportdorp is zoals Walt Disney het getekend zou hebben. Het dorp ademt een en al charme en luxe. Voor een skivakantie op stand, met luxe restaurantjes, kleine hotels, antiekwinkeltjes en dure boutiques, en dat allemaal in een sprookjesachtige sfeer, ben je in Mégève aan het juiste adres.

Piste-informatie Evasion Mont Blanc - Mégève

Evasion Mont Blanc bestaat uit drie verschillende gebieden: het gebied rond Mont d'Arbois, rond Massif du Rochebrune en het gebied rond het Massif du Jaillet. In deze drie gebieden vind je bergtoppen van rond de 2000 meter. Met een groot aantal sneeuwkanonnen wordt er daarom voor gezorgd dat ook in warmere tijden de pistes enigszins sneeuwzeker zijn.

Après-ski in Mégève

Vooral de Franse nouveau-riche houdt ervan om in Mégève te overwinteren, en dat is te merken aan het uitgaansleven. Met een aantal van de beste discotheken(Le Pallas!) Jazz clubs (Les 5 Rues!) en restaurants van Frankrijk, is Mégève goed bedeeld.

Snowboarden in Mégève

In het wintersportgebied Evasion Mont Blanc zijn twee verschillende snow parks die meer dan de moeite waard zijn voor snowboarders: een bij de lift op Mont Joux en een in de buurt van Combloux. Met name de halfpipe bij Mont Joux is in erg goede staat dankzij het constante onderhoud.

Skischolen en skiverhuur in Mégève

Er zijn twee grote skischolen in Mégève: - de ESF, Franse skischool (www.megeve-ski.com) - De internationale skischool (www.esimegeve.com)

Mégève Score
127 beoordelingen

Algemene indruk
7.7
Kindvriendelijk
7.5
Restaurants
7.6
Skischolen
7.6
Après-ski
8.0Pistekaart Mégève

Pistekaart Evasion Mont Blanc

wintersport Mégève

Mégève