Finland

Sneeuwhoogte Finland

Wintersport in Finland

Winterwonderland in Ruka
Winterwonderland in Ruka Sauna's, ongerepte natuur, een gastvrije ontvangst en met een beetje geluk een glimp van het Noorderlicht. Voor een echte Scandinavische winter ga je naar Fins Lapland.
Reizen in Finland
Reizen in Finland Reismogelijkheden in finland in de winter
Reizen naar Finland
Reizen naar Finland Reismogelijkheden naar de finse wintersport
Langlaufen in Finland
Langlaufen in Finland Finland is het land bij uitstek om te gaan langlaufen!

In Finland hebben ze het woord sneeuwzeker waarschijnlijk uitgevonden. Niet alleen ligt er in de winter veel sneeuw, het skiseizoen duurt ook lang. In het zuiden en midden van Finland ligt er gewoonlijk van half december tot in april sneeuw. In het noorden van Finland valt er zelfs al in oktober sneeuw. Tot in mei kun je hier wintersporten.

Dicht tegen de poolcirkel aan, in het Finse gedeelte van Lapland, liggen een aantal geweldige skigebieden: Levi, Luosto, Rovaniemi, Ruka en het absolute topgebied, Ylläs. Een wintersporttrip in deze gebieden staat garant voor vele hoeveelheden sneeuw, prachtige natuur, heerlijke rust en een bizarre wisseling van licht. Het licht is aan het begin van het seizoen bijna niet aanwezig, terwijl het aan het eind van het seizoen juist bijna niet donker wordt!

Wintersport in Finland biedt naast skiën en snowboarden ook geweldige langlaufmogelijkheden (cross-country skiing) en plekken waar je kunt schaatsen, rijden met snowscooters en het maken van Huskyslede-tochten.

Finland is de bakermat van Kerstmis, met de Kerstman die om de hoek woont, vlak bij de poolcirkel. Een wintersportvakantie in de maanden november of december is daarom ook een ware belevenis. Zeker is dat je de feestdagen nog nooit op deze manier hebt gevierd. Zelfs wanneer je aankomt in Helsinki is de kerstsfeer al overal te proeven.

De sauna is van origine afkomstig uit Finland. Een relaxuurtje in de sauna hoort erbij na een dagje skiën! Dus waar wacht je nog op?

Op wintersportvakantie naar Finland!