Sneeuwhoogte Canada

Wintersport in Canada

Olympische Winterspelen
Olympische Winterspelen Wintersport op de Olympische locaties rond Vancouver

Een wintersport in Canada wordt niet vaak als optie gezien in de vakantieplannen van de Nederlandse wintersporters. Een vlucht naar sommige skiresorts in Noord-Amerika is echter niet veel langer dan een autorit naar bijvoorbeeld Oostenrijk. De vliegrit overseas is zeker meer dan de moeite waard!

Het landschap en de natuur in Canada kent ongeveer alle uitersten. Van prachtige bossen en kusten tot enorme meren en bergplateaus. De skigebieden in Canada zijn verdeeld over het gehele land. Ze zijn onder andere gelegen in de provincies Alberta, British Columbia, Ontario and Quebec.

Het grootste gedeelte van de bekende skiresorts is gelegen in de Canadese Rocky Mountains, verdeeld over British Columbia en Alberta. Dit is ook de bergketen waar de meeste skigebieden van de Verenigde staten zich bevinden. De Canadese skiresorts hebben een enorme goede kwaliteit skipistes, pistekilometers en snowboard-funparks. Je kunt er zelfs heliskiën of catskiing. Natuurlijk kun je hier ook genieten van de prachtige Canadese 'champagne poeder sneeuw'.

Het meest bekende skiresort in Canada is ongetwijfeld Whistler-Blackcomb, gelegen in British Columbia. Dit is tevens de gastheer van de ski- en snowboardevenementen van de Olympische Spelen van Vancouver in 2010.